Nederlandse werknemers zitten gemiddeld 10,1 uur op een doordeweekse dag. Deze ‘zit-cultuur’ in combinatie met vaak oud, versleten meubilair verhoogt het risico op diabetes, hart- en vaatziekten, depressie en overgewicht.
Wij adviseren daarom om pro-actief langdurig verzuim te voorkomen en de productiviteit en algehele welzijn van jouw werknemers te verhogen:
Maatregelen die een werkgever kan nemen zijn grofweg in te delen in: 1. Alternatieve werkplek 2. (N)EN 1335 gecertificeerde bureaustoel
1. Alternatieve werkplek:
Dynamisch kantoormeubilair maakt afwisseling en bewegen tijdens het uitvoeren van kantoortaken mogelijk. Zit-statafels kunnen bijvoorbeeld de afwisseling tussen zitten en staan faciliteren.
2. Gecertificeerde bureaustoel:
Een bureaustoel die voldoet aan de NEN-1335 norm kan op veel manieren goed ingesteld worden voor de gebruiker. Daarbij moet je denken aan, zitdiepte, zithoogte, verstelbare armleuningen en een rugleuning die afgesteld kan worden Deze bureaustoelen zijn goed voor de ergonomie, waardoor je de kans op rugklachten vermindert.
“Lage rugpijn is met een jaarlijkse kostenpost van 4,4 miljard een van de meest gemelde en dure aandoeningen in Nederland.”
Al met al is er veel verbetering mogelijk. Gezondheidsklachten van jouw personeel voorkomen? Bekijk ons aanbod dynamische werkplekken of vraag gratis en vrijblijvend advies aan.